Activiteiten

Er worden niet alleen activiteiten (filmavonden, lezingen, creatieve en sportieve activiteiten) georganiseerd, die financiën genereren, maar er worden ook handen uit de mouwen gestoken.

Een jaarlijks terugkerende fundraise activiteit is de kroegenbridgedrive in november, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel.

Voor handen uit de mouwen is er o.a. in 2019 geholpen bij het opruimen van het magazijn van Rescue Baby Gambia.

  • Meld je aan voor de Veenendaalse kroegenbridgedrive!

    Zaterdag 2 november a.s. organiseren wij weer onze bekende Kroegenbridgedrive voor het goede doel. Voor de 21e keer alweer! Wij nodigen iedereen van harte uit om zich in te schrijven voor deze drive. Met uw deelname bezorgt u niet alleen uzelf een sportieve dag, maar steunt u ook het doel waarvoor wij dit jaar fundraisen, de Stichting ‘Rescue Baby Gambia’. Zie: www.rescuebabygambia.nl.

    Er wordt afwisselend gespeeld in een tiental op loopafstand van elkaar gelegen horecalocaties in het centrum van Veenendaal. Theater ‘De Lampegiet’ is start- en eindlocatie. Inschrijving staat open voor iedereen en is mogelijk tot 8 oktober 2019.

  • Spraakmakend schrijfster, columniste en opiniemaakster Marianne Zwagerman komt zaterdagmiddag 16 november a.s. naar Spectrum in Veenendaal. Op prikkelende wijze zal zij daar met een inleiding en aansluitende paneldiscussie het vijfde lustrumjaar van Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal aftrappen. Deze middag is de eerste in een reeks van fondsenwervende activiteiten die de 25-jarige Soroptimistclub gedurende het gehele daaropvolgende jaar organiseert. Het batig saldo van alle activiteiten komt ten goede aan de Stichting Ruby&Rose, www.rubyandrose.nl die gelden werft voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van gynaecologische kanker.

    Met Marianne Zwagerman halen we al direct een zwaargewicht in huis. Zeker waar het gaat om vrouwen, hun rechten, plichten en kansen. Zwagerman heeft hier een geheel eigen nuchtere kijk op en mening over, en windt daar geen doekjes om. Haar gevleugelde uitspraak ‘Een webshop is geen carrière’, haar boek ‘Het mutsenparadijs’ en haar columns (o.a. deze zomer in Trouw, die veel lof oogstten) raken aardig wat gevoelige snaren en leveren veel stof tot discussie.

← Ouder Nieuwer →