Start vijfde lustrum met lezing Marianne Zwagerman-zaterdag 16 november 2019

Waar: Spectrum Veenendaal

Wanneer: Zaterdag 16 november 2019

Hoe laat: Van 13.30 tot 17.00 uur

 

 

 

Spraakmakend schrijfster, columniste en opiniemaakster Marianne Zwagerman komt zaterdagmiddag 16 november a.s. naar Spectrum in Veenendaal. Op prikkelende wijze zal zij daar met een inleiding en aansluitende paneldiscussie het vijfde lustrumjaar van Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal aftrappen. Deze middag is de eerste in een reeks van fondsenwervende activiteiten die de 25-jarige Soroptimistclub gedurende het gehele daaropvolgende jaar organiseert. Het batig saldo van alle activiteiten komt ten goede aan de Stichting Ruby&Rose, www.rubyandrose.nl die gelden werft voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van gynaecologische kanker.

Met Marianne Zwagerman halen we al direct een zwaargewicht in huis. Zeker waar het gaat om vrouwen, hun rechten, plichten en kansen. Zwagerman heeft hier een geheel eigen nuchtere kijk op en mening over, en windt daar geen doekjes om. Haar gevleugelde uitspraak ‘Een webshop is geen carrière’, haar boek ‘Het mutsenparadijs’ en haar columns (o.a. deze zomer in Trouw, die veel lof oogstten) raken aardig wat gevoelige snaren en leveren veel stof tot discussie.

Nieuwe bevrijding

Dat zal ook zaterdag 16 november ongetwijfeld het geval zijn, want in haar inleiding zal Marianne Zwagerman ingaan op eigen ervaringen en waarnemingen en zal ze haar mening niet onder stoelen of banken steken. Een bloemlezing: “In Nederland kunnen vrouwen alles worden wat ze willen. Ze worden alleen zo weinig. We leiden jonge vrouwen beter op dan jonge mannen maar ze leveren weinig rendement op die maatschappelijke investering. Als het gaat om de economische zelfstandigheid van vrouwen bungelt Nederland in Europa onderaan. We willen nooit het slechtste jongetje van de klas zijn, maar het slechtste meisje is blijkbaar geen probleem. Hoog tijd dat vrouwen ontsnappen uit het mutsenparadijs en hun volwaardige rol in de maatschappij opeisen. We moeten niet langer toestaan dat (jonge) vrouwen zich onterecht in de slachtofferrol laten drukken.” Ze legde dat vorig jaar al eens uit in de Tweede Kamer. Er is een nieuwe bevrijding nodig, een bevrijding door vrouwen zelf. Economische zelfstandigheid is de sleutel naar een vrij en gelukkig leven.” Met haar vraag “Wat kunnen Soroptimisten doen om Nederlandse vrouwen te bevrijden uit deze op het oog comfortabele gevangenis?” gooit ze de knuppel op 16 november in het hoenderhok en gaat ze na haar inleiding in gesprek met een panel en wellicht ook de zaal.

De middag wordt omlijst met een optreden van zangeres Maaike Jansen (Maycke, burning bridges), ooit winnaar van ‘So You Wanna Be a Popstar’, maar bovenal ambassadeur van Ruby & Rose. Geen twijfel dat haar nummer ‘Stars’ de zaal zal ontroeren.
Tevens vindt die middag de start plaats van een prestigieus (lustrum)kunstproject dat in oktober 2020 zijn grote finale moet kennen. In dit project werken wij samen met geselecteerde Rhenense en Veenendaalse kunstenaars.

Iedereen welkom!

De middag is toegankelijk voor iedereen! Je kunt er dus bij zijn! Het programma in Spectrum begint om 13.30 uur en eindigt met een nazit om 17.00 uur. De toegang bedraagt 25 euro p.p. (inclusief hapje en drankje na afloop).

Aanmelden

Spectrum heeft slechts 150 stoelen. Gezien de verwachte belangstelling worden deze toegewezen op basis van binnenkomst van de aanmeldingen, waarbij de datum van ontvangst van de betaling op bankrekeningnummer NL28 ABNA 0486 4651 44 (o.v.v. 16 november) leidend is.

Inschrijven via e-mail

Per e-mail via het adres secretariaatrhenenveenendaal@gmail.com o.v.v. 16 november.
Bij aanmelding van meerdere personen gaarne voor- en achternaam van elke persoon. Maak daarna € 25,- (per kaart) over op rekeningnummer NL28 ABNA 0486 4651 44 t.n.v. Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal.

De aanmelding is pas definitief na betaling en geschiedt in volgorde van binnenkomst van betaling.

Wij verheugen ons op uw komst!

 

Wij hopen u te verwelkomen op ons vijfde lustrum!


← Ouder Nieuwer →