Lustrumkunstproject 2019-2021 vervolg

Waar:

Wanneer:

Hoe laat:

 

 

 

Weer een kunstwerk klaar!

Dit is het kunstwerk van Jan Matthesius en Pauline Barendse.
Zij werken samen onder de naam Dubbelop. Samen zijn ze altijd op zoek naar bijzondere materialen en technieken die ze kunnen verwerken tot sieraden en objecten. Hun sporen hebben ze inmiddels dik verdiend en werkstukken uit hun atelier zijn opgenomen in museum collecties over de hele wereld. Ik ken Jan en Pauline persoonlijk uit mijn Schoonhovense tijd, waar Jan les gaf op de Vakschool, en Pauline toen ook al rondliep. Ik vind het superleuk dat ze zich voor ons project en ons doel willen inzetten. Dit kunstwerk is gemaakt van titianium, wat door middel van anodiseren gekleurd is. Elke vogel is met de hand gemaakt en voorzien van blauwe en gele tinten. Om te dragen of om naar te kijken. De werktitel was Flock of Birds, maar de uiteindelijke titel is: Mingle.

Het kunstproject is een van de activiteiten die wij in het kader van ons 25-jarig bestaan organiseren. De totale opbrengst van deze activiteiten komt ten goede aan ons lustrumproject Ruby and Rose. Deze stichting werft fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het geven van voorlichting daarover.

Voortgang

Het project kende een flitsende start. De eerste zeer verrassende kunstwerken zagen – volgens planning – in januari en februari al het licht. Daarna volgden er vele werken.
De resultaten en voortgang zijn te volgen op onze FB-, Twitter- en Instagramaccounts en natuurlijk op deze website. Diverse kunstenaars laten ook zelf hun resultaten en vorderingen zien op de eigen social media en websites.

En toen was er Corona.

De ‘Kunstroute Veenendaal 2020’ blijkt onder de Coronamaatregeling niet te organiseren en wordt uitgesteld tot september 2021. En die beslissing gooit ook onze planning in de war.

Hoe nu verder?

Gezien de genereuze medewerking en uitstekende samenwerking met de organisatoren van De ‘Kunstroute Veenendaal 2020’ hebben wij besloten ons te conformeren aan hun planning. En dus gaan wij nog een jaartje door met ons project. In die zin dat zich mogelijk nog meer kunstenaars zich aansluiten en de kunstenaars die volgens planning nog met hun werk bezig zijn of nog moeten beginnen wat ruimer in tijd komen te zitten.

Wij houden u via al onze communicatiekanalen van de voortgang op de hoogte. Maar geniet alvast ook even van de kunstwerken die al klaar zijn.

 


← Ouder Nieuwer →