Nieuws

 • Begin dit jaar zijn 25 kunstenaars uit Veenendaal, Rhenen en ook daarbuiten vol enthousiasme en volledig belangeloos begonnen met het vormgeven van ons prestigieuze lustrumkunstproject. Met als opdracht: ‘Verwerk of bewerk het speciaal voor ons lustrum ontworpen logo, een vogel in de vorm van een V, op eigen wijze in een kunstwerk dat we – na eerst een gezamenlijke expositie tijdens de Kunstroute Veenendaal 2020 – in het najaar willen veilen voor het goede doel’.

  Geplaatst

 • Corona velt ook ons lustrum!

  Geplaatst

 • Koninklijke onderscheiding!

  Geplaatst

 • Wat een opkomst bij de zeer bevlogen lezing van Prof.Dr.Leon Massuger over baarmoederhalskanker. Over het ontstaan ervan, de behandeling, bevolkingsonderzoek, vaccinatie, over de huidige stand van wetenschap rond deze vorm van gynaecologische kanker. Met als conclusie: als alle vrouwen gehoor geven aan de oproep voor screening en jonge meisjes zich rond hun 13e tegen het HPV virus, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, laten vaccineren, dan kunnen we baarmoederkanker, net als polio, de wereld uit helpen.

  Geplaatst

 • Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal had zich geen betere start van het 5e lustrumjaar kunnen wensen. Marianne Zwagerman maakte haar faam als spreekster die geen blad voor de mond neemt, meer dan waar. In een uitverkocht Spectrum nam zij haar toehoorders, vooral vrouwen, mee naar wat zij noemt ‘Het Mutsenparadijs’. Een paradijs waaruit vrouwen volgens haar als de bliksem zouden moeten ontsnappen, om financieel onafhankelijk te worden van man of overheid, maar waarin de man inmiddels ook zelf zijn intrede lijkt te hebben gedaan.

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →