Corona raakt ook ons Lustrumkunstproject

Begin dit jaar zijn 25 kunstenaars uit Veenendaal, Rhenen en ook daarbuiten vol enthousiasme en volledig belangeloos begonnen met het vormgeven van ons prestigieuze lustrumkunstproject. Met als opdracht: ‘Verwerk of bewerk het speciaal voor ons lustrum ontworpen logo, een vogel in de vorm van een V, op eigen wijze in een kunstwerk dat we – na eerst een gezamenlijke expositie tijdens de Kunstroute Veenendaal 2020 – in het najaar willen veilen voor het goede doel’.

Het kunstproject is daarmee een van de activiteiten die wij in het kader van ons 25-jarig bestaan organiseren. De totale opbrengst van deze activiteiten komt ten goede aan ons lustrumproject Ruby and Rose. Deze stichting werft fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het geven van voorlichting daarover.

Uitvoering

Het staat de kunstenaars vrij om te werken met materialen naar keuze; steen, hout, glas, textiel, verf. Dit zorgt ervoor dat kunstenaars uit alle disciplines aan het project kunnen meewerken, er een grote verscheidenheid aan uitvoeringen mogelijk is en kunstwerken van formaat ontstaan. Dat kwaliteit daarin de boventoon voert staat vast; de deelnemende kunstenaars genieten in hun discipline hetzij lokale, hetzij regionale, landelijke en/of zelfs internationale bekendheid.

Voortgang

Het project kende een flitsende start. De eerste zeer verrassende kunstwerken zagen – volgens planning – in januari en februari al het licht. Op dit moment is de helft van de verwachte kunstwerken binnen.
De resultaten en voortgang zijn te volgen op onze FB-, Twitter- en Instagramaccounts en natuurlijk op deze website. Diverse kunstenaars laten ook zelf hun resultaten en vorderingen zien op de eigen social media en websites.

Met dank aan de organisatoren van ‘Beeldend Veenendaal’, de jaarlijkse tentoonstelling voor niet-professionele Veenendaalse kunstenaars, waren – zowel in de aanloop als tijdens deze tentoonstelling – de eerste resultaten in maart te zien in de etalage van de expositielocatie van ‘Beeldend Veenendaal’, het voormalige pand van Vroom & Dreesman in de Corridor in Veenendaal.

En toen was er Corona.

De tentoonstelling vond wel later plaats dan gepland. En dan ook nog volgens de Coronaregels en zonder officiële opening. De belangstelling van het publiek was er niet minder om. Onze vogels trokken zich van Corona niks aan.
De ‘Kunstroute Veenendaal 2020’ blijkt onder de Coronamaatregeling niet te organiseren en wordt uitgesteld tot september 2021. En die beslissing gooit ook onze planning in de war.

Hoe nu verder?

Gezien de genereuze medewerking en uitstekende samenwerking met de organisatoren van De ‘Kunstroute Veenendaal 2020’ hebben wij besloten ons te conformeren aan hun planning. En dus gaan wij nog een jaartje door met ons project. In die zin dat zich mogelijk nog meer kunstenaars zich aansluiten en de kunstenaars die volgens planning nog met hun werk bezig zijn of nog moeten beginnen wat ruimer in tijd komen te zitten.

Wij houden u via al onze communicatiekanalen van de voortgang op de hoogte. Maar geniet alvast ook even van de kunstwerken die al klaar zijn.

Nog Meedoen?

Bent u (beeldend)kunstenaar en wilt u zich nog aansluiten bij ons project? Neem dan contact op met Margriet Wienecke, margriet@wienecke.nl

De deelnemende kunstenaars zijn:

Sylvia Barten – Beton en mozaïek – sylvi-art
Erik en Justa Baumann- Glasfuzen – baumann-baumann
Gea Breeschoten – Schilderkunst – geabreeschoten
Ellen Bronk – Beeldende kunst
Biek van Galen – Beeldhouwkunst – beeldenvanbiek
Jochina van Kruistum – Schilderkunst – jochina
Carla van Laar – Textiel
Jacqueline Lincewicz – Mozaïek – mozajac.jouwweb
Jan en Pauline Matthesius – Sieraden en objecten- dubbelop
Jeanny van Rooij – Toegepaste kunst
Minke Stook – Keramiek – stook97
Pauline Vroom – Schilderkunst – paulinevroom

De Bombardon – Schilderkunst – debombardon
Nelleke Bos – Beeldende kunst – nellekebos
Irma Frijlink – Textiel – irmafrijlink
Karin de Jonge – Keramiek – katharinadejonge
Sander van Laar – Fotografie – sandervanlaar
Madeleine Last – Textiel
Joke van Leeuwen – Keramiek – jokevanleeuwen
Rachel Meijvogel – Illustratief
Gitte Niessen en Hennie Teunissen – Textiel
Hermine van Schuppen – Schilderkunst – deherminage
Martijn Versteeg – Tekeningen – martijn-versteeg


← Ouder Nieuwer →