Pubquiz 2022 levert 2.000€ op voor Trees4Life

Onder diverse ludieke namen streden 22 teams van vier personen om de hoogste eer in de vorm van een originele trofee. Dit grote aantal deelnemers zorgde voor een prima bezette quizlocatie, die de hele avond in staat van opwinding verkeerde; Restaurant Ritmeester aan het Stadsstrand in Veenendaal, om niet beschikbaar gesteld.

Winnaar werd het team van Innerwheel met 63 goed beantwoorde vragen, op de voet gevolgd door ‘Oud & Nieuw’ en ‘Schuppen4’ met resp. 61 en 60 goede antwoorden. Een iets minder resultaat dan de voorgaande editie, maar de vragen waren dit jaar ook wel extra uitdagend, de antwoorden op onderdelen soms zeer hilarisch. Zo werd de uitvinding van het slingeruurwerk aan Hans Klok toegeschreven, de stem van Eva Jinek duidelijk herkend als die van Femke Halsema en bij de fotovragen Nikki de Jager verward met Kamala Harris.

Het goede doel

De Soroptimisten hielden de presentatie van de pub quiz in eigen hand. Daardoor komt het totale deelnemersbedrag en ook de opbrengst van de – zeer rijkelijk gesponsorde – verloting, opgeteld € 2.000 euro, geheel ten goede aan het nationale project Trees4life. Een vierjarig duurzaam bomenplantproject ten behoeve van vrouwen in Ghana. Bedoeling is dat alle 101 bij de Nederlandse Unie aangesloten Soroptimistclubs hieraan bijdragen. Het project is onderdeel van de viering van 100 jaar Soroptimisme wereldwijd.


← Ouder Nieuwer →