Kroegenbridgedrive levert 6.000 euro op voor Rescue Baby Gambia

Bridgen bij @Brouwers

De 19e Veenendaalse Kroegenbridgedrive voor het goede doel van Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. heeft afgelopen zaterdag een netto bedrag van € 6.000,- opgeleverd. Een bedrag dat ten goede komt aan het project Rescue Baby Gambia.

Rescue Baby Gambia is een initiatief van twee kraamverzorgsters uit de regio. De Stichting steunt de kraamafdeling van een ziekenhuis in Essau, Gambia, waar elke maand gemiddeld 150 baby’s worden geboren. Een goede hygiëne in de verloskamer en op de kraamafdeling en verbetering van de watervoorziening en het sanitair dragen direct bij aan een goede start voor deze baby’s. Maandelijks stuurt de Stichting hulpgoederen per schip. Het ziekenhuis wordt jaarlijks enkele keren bezocht. Het personeel krijgt onder meer instructies over het gebruik van de gestuurde materialen en hulpmiddelen. Daarnaast krijgen jonge vrouwen voorlichting over geboortebeperking en ziektes. Dit project draagt direct bij aan de doelstellingen van het Soroptimisme het ondersteunen van vrouwen en kinderen.

Winnaars 2017

Overall winnaar van de negentiende editie werd het paar mevrouw Pondaag en de heer Schild, met 3052 punten en een percentage van 67.17%. Op de tweede plaats eindigde het echtpaar Hoogendijk met 2932 punten (64.52%), op de voet gevolgd door de heren Booij en Hirschel met 2924 punten ( (64,35). De volledige uitslag staat vermeld op de website www.bcrhenen.nl.

2018 jubileumeditie

De twintigste editie vindt plaats op zaterdag 3 november 2018. Vanwege het jubileum krijgt deze editie een extra feestelijk tintje mee. Ook dan is Theater De Lampegiet weer start- en eindpunt.


← ouder nieuwer →