Nieuws

 • Begin dit jaar zijn 25 kunstenaars uit Veenendaal, Rhenen en ook daarbuiten vol enthousiasme en volledig belangeloos begonnen met het vormgeven van ons prestigieuze lustrumkunstproject. Met als opdracht: ‘Verwerk of bewerk het speciaal voor ons lustrum ontworpen logo, een vogel in de vorm van een V, op eigen wijze in een kunstwerk dat we – na eerst een gezamenlijke expositie tijdens de Kunstroute Veenendaal 2020 – in het najaar willen veilen voor het goede doel’.

  Geplaatst

 • Natuurlijk hadden wij ons ons lustrumjaar heel anders voorgesteld. Na een vliegende start in november vorig jaar en januari dit jaar, waren wij gedwongen ook de voorstelling van actrice Mira van der Lubbe op 16 april jl. ‘on hold’ te zetten. Ons lustrumkunstproject lag en ligt voor wat betreft het creatieve proces nog op schema, maar ook hier moeten wij als gevolg van de maatregelen rond Corona de plannen aanpassen. Kortom, Corona heeft ook ons hele lustrumprogramma in de war geschopt. Voor ons is daar overheen te komen, want wat in het vat zit, verzuurt niet.

  Geplaatst

 • We zijn super trots! Burgemeester Gert-Jan Kats reikte gisteravond een koninklijke onderscheiding uit aan ons zeer verraste lid Hanneke van Schuppen, voor al haar verdiensten voor de samenleving!

  Geplaatst

 • Wat een opkomst bij de zeer bevlogen lezing van Prof.Dr.Leon Massuger over baarmoederhalskanker. Over het ontstaan ervan, de behandeling, bevolkingsonderzoek, vaccinatie, over de huidige stand van wetenschap rond deze vorm van gynaecologische kanker. Met als conclusie: als alle vrouwen gehoor geven aan de oproep voor screening en jonge meisjes zich rond hun 13e tegen het HPV virus, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, laten vaccineren, dan kunnen we baarmoederkanker, net als polio, de wereld uit helpen.

  Geplaatst

 • Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal had zich geen betere start van het 5e lustrumjaar kunnen wensen. Marianne Zwagerman maakte haar faam als spreekster die geen blad voor de mond neemt, meer dan waar. In een uitverkocht Spectrum nam zij haar toehoorders, vooral vrouwen, mee naar wat zij noemt ‘Het Mutsenparadijs’. Een paradijs waaruit vrouwen volgens haar als de bliksem zouden moeten ontsnappen, om financieel onafhankelijk te worden van man of overheid, maar waarin de man inmiddels ook zelf zijn intrede lijkt te hebben gedaan.

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →