Projecten

De projecten van Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal e.o. zijn lokaal, nationaal en internationaal van aard.

Projecten die de afgelopen jaren ondersteund zijn:

 • Internationaal: o.a. project kindertehuis in Guguta, Moldavië, waarvoor de Best Practice Award ontvangen is in 2005 en het Naïadeproject (waterzuiveringsapparaten voor Kenia);
 • Nationaal: o.a. UAF, Pink Ribbon, Shelter Box, Singelzicht;
 • Lokaal: o.a. Jeugdsportfonds, verteltassen, muziekonderwijs Rhenen, bewegingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking;

Wilt u een aanvraag indienen bij Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. voor een financiële bijdrage voor een project? Hier leest u aan welke voorwaarden uw aanvraag moet voldoen.

 • Rescue Baby Gambia

  Rescue Baby Gambia zet zich in om een betere zorg te realiseren voor moeder en kind door middel van het sturen van hulpgoederen, on-the-job training en voorlichting, zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller kunnen herstellen.

  Publicatiedatum

 • Pro Filia

  Onze club heeft als internationaal project gekozen om samen met onze friendshiplink club Munster-Mauritz, en per juli 2015 ook met friendshiplink SI club- Douglas/ Isle of Man, de stichting Pro Filia te steunen. Pro Filia is gevestigd in Munster en werkt samen met de NGO organisatie Maiti in Nepal zelf.

  Publicatiedatum

 • Syrië Back to School

  Samen met UNICEF Nederland slaan wij als Nederlandse Soroptimistclubs de handen ineen om er voor te zorgen dat de kinderen in Syrië geen verloren generatie wordt. Deze kinderen verdienen een menswaardige toekomst, te beginnen met ‘gewoon’ weer kunnen leren en spelen.

  Publicatiedatum

 • Stichting Likoni Onderneemt

  Stichting Likoni Onderneemt ondersteunt de inwoners van Likoni – een wijk in het Keniaanse Mombassa. De stichting draagt bij aan het verhogen van de lokale levensomstandigheden op het gebied van educatie, voeding, gezondheidszorg en inkomen genererende projecten voor de ouders/verzorgers van de kinderen.

  Publicatiedatum

← ouder nieuwer →